Nyt on poikaleirit takanapäin. Hyvin meni, vaikka väsy painaa silmiä ja kohta suunnistankin unten maille. Ihmetyttää vain kovasti joidenkin vanhempien asenne... Oma kultamussukka on niiiiiin rakas ja tärkeä, mutta silti annetaan lähteä leirille ihan mitättömissä varusteissa. Ei alle 10-v. voi mun mielestä vielä itsenäisesti pakata leirikamppeita. Tai voi, mutta kyllä aikauisen pitäisi tarkistaa pakkaukset. Meillä on ihan selkeä leirikirje, jossa varustelista. Jos listassa lukee, että vaatetta ulkoiluun, niin se mielestäni tarkoittaa tähän vuodenaikaan sitä, että lapsella voisi olla pipo, hanskat, vähän paksummat kengät kuin kesälenkkarit jne. Vaan kun ei ole. Osa lapsista on tietysti vaatetettu kuten pitääkin, mutta osa sitten ei.. Surkeaa sitten heille, kun viiden minuutin ulkona olemisen jälkeen paleltaa ja kengistä menee vesi läpi. 

Toinen marmatuksen aihe: leirikirjeessä lukee pussilakana, tyynyliina ja aluslakana TAI makuupussi, tyynyliina ja aluslakana. Leirikeskus vaatii että jokaisessa sängyssä on lakana kun siinä nukutaan, mikä onkin järkevää. Osa lapsista tulee leirille niin, ettei heillä ole mitään noista edellämainituista... Kummallista minusta.

Ja kolmas marmatuksen aihe: YHDEN YÖN LEIREILLE EI TARVITSE MUOVIKASSILLISTA KARKKIA ja muuta hyväskää. Pieni määrä on ok - tyyliin pussillinen karkkia ja vaikka ½ litran limu, mutta ihan oikeasti lapsilla on niin paljon eväitä, ettei meidän tarvitsisi järjestää ruokailuja lainkaan.. Mun mielestä tosi omituista.

No, nyt sain purkaa mieltäni. Leirit sujuivat hyvin noin muuten, yksi oksensi sänkyynsä yöllä ja toiselta katosi taskulamppu - siis keskimäärin normaali leiri =)

Mulle on tullut myös kivaa postia viime viikolla, yritän päivittää sitä alkuviikosta. Hyviä öitä.